Top 3 modele de poze la cabina foto pentru nunta

by

Lectura: 3 min
Daca intr-un articol precedent ai aflat cate tipuri de cabina foto exista, acum a sosit momentul sa iti povestim si despre tipurile de poze care se fac la cabina foto. Chiar daca serviciul de cabina foto se contracteaza mai mult pentru invitatii de la nunta, este important sa iti placa si tie modelul de poze. Sa nu uitam ca se vor fotografia atat cei dragi la cabina foto, cat si tu cu perechea ta. Cel mai probabil deja ai vazut cateva exemple de la alte evenimente la care ai participat si unde era prezenta si cabina foto. Asadar, ti-ai format oarecum o idee despre cum ti-ar placea/ nu ti-ar placea sa fie pozele tale.

Iti prezentam in cele ce urmeaza 3 exemple care te vor ajuta

1. Poze colaj de dimensiune 5×15 cm – model Strips

Pozele tip strips formeaza un mic colaj cu mai multe cadre, dispuse pe verticala sau pe orizontala, unul sub celalalt. Latimea pozelor strips este de 5 cm, iar inaltimea de 15 cm. Colaj-poze-strips-cabina-foto-cheerup-photo-booth Sunt o versiune mai deosebita de poze printate (versiune mai micuta, dar cocheta si de efect).

Stiai ca … ?

Primul prototip de cabina foto a aparut in SUA (New York) in anul 1925. Fotografiile erau realizate sub forma de strips, in numar de 8 imagini per poza. Timpul de printare pentru o astfel de poza era de 2 minute, iar pretul era de 25 de centi per poza printata cu 8 cadre. NewYorkStreetScenes1950s1

Sursa

Ca o analogie amuzanta, modelul de poze strips este adesea comparat cu cel realizat la automatele de poze de la metrou . Principiul este oarecum acelasi, insa pozele strips inseamna mai mult decat “o poza ca la automatul de la metrou”. Iata care sunt motivele pentru care poza strips de la cabina foto este speciala:
  • Pozele au sablon colorat
  • Poti alege cate cadre vrei sa compuna strips-ul
  • Pe sablon va aparea numele mirilor si data evenimentului
  • Luminozitatea blit-ului se seteaza astfel incat pozele sa iasa la o luminozitate adecvata
  • Nu esti presat de un cronometru ca sa faci seria de poze
  • Pozele pot fi dispuse si pe orizontala, nu doar pe verticala
  • Ai un asistent foto la dispozitie care te incadreaza corect in poze
Desigur, aceste poze se pot accesoriza cu benzi magnetice si transformate in marturii pentru invitati. Mai sus am mentionat ca poti alege cate cadre sa compuna strips-ul de la cabina foto. Ei bine, din experienta noastra, recomandam sa alegi intre 2 si 4 cadre per strips printat. Probabil te intrebi de ce sa alegi intre 2-4 cadre, cand in SUA prototipul de cabina foto realiza pana la 8 cadre. Motivul este simplu. In mod cert, se pot face chiar si 6-8 cadre, insa cadrele din strip ar arata … minuscule, la fel si oamenii care vor aparea in poze. Presupunem ca nu vrei ca invitatii sa se vada in poze precum niste pitici sau chiar sa foloseasca o lupa ca sa se recunoasca . Asadar, alege intre 2-4 cadre per strips, ca sa nu te confrunti cu situatia in care invitatii se vor plange ca pozele sunt prea micute.

2. Poze colaj de dimensiune 10×15 cm

In cazul colajelor de aceasta dimensiune, iti putem spune ca este varianta pe care au ales-o clientii nostri in proportie de 90% in 2018 pentru nunta. Pozele de dimensiune 10×15 cm sunt practic pozele clasice pe care le stim din copilarie. Cu alte cuvinte, adesea sunt asociate cu pozele realizate cu aparatul foto pe film. Nunta-Oana-Bogdan-06 La fel ca si in cazul colajului strips, numarul de cadre per poza printata variaza in functie de gusturi. Si in acest caz recomandam ca un colaj de 10×15 cm sa fie compus din 2, 3 sau 4 cadre. Motivul este acelasi ca si la pozele strips: dimensiunea mai mare a cadrelor din poza. Cel mai interesant avantaj al colajelor 10×15 cm este ca poti alege cum sa fie dispuse cadrele pe poza. In plus, pozele pot fi aranjate si pe verticala. Iti aratam mai jos la ce ne referim: modele-poze-colaj-cabina-foto-cheerup-photo-booth Asa cum poti vedea, exista intotdeauna spatiu destinat pentru sablon si personalizarea cu numele mirilor si data nuntii. Uneori mirii includ chiar si o poza cu ei.  photo_booth_b2c_nunta_servicii_photo_layout_06Indiferent de tipul de colaj pe care il alegi (strips sau 10×15 cm), distractia este dublata, triplata sau chiar cvadruplata pentru ca se fac mai multe poze, in ipostaze cat mai haioase cu putinta.

3. Poza cu un cadru, dimensiune 10×15 cm

Ingredientele sunt simple: dimensiunea este ca la poza clasica + un singur cadru pentru poza. Cadrul poate fi pe verticala sau pe orizontala. De aici rezulta o poza cu un cadru larg de 10×15 cm. Nunta-Elena-Nick-11 Nu iti face griji pentru ca si in acest caz se gaseste loc pentru personalizarea sablonului cu numele mirilor si data evenimentului. Pozele pot arata ca in modelele de mai jos: cabina_foto_b2c_nunta_servicii_photo_10 Asa cum ai putut observa, exista variante de poze pentru toate gusturile. Cu siguranta printre modelele enumerate mai sus se gaseste si varianta preferata de tine. Tie ce model ti-ar placea?  Daca ai deja un model preferat, atunci te sfatuim sa citesti mai departe un articol in care povestim despre “Inchiriere cabina foto pentru nunta. Cand este bine sa o rezervi?

Publicat in 25 Mar 2019 la 13:28:00 si actualizat in 10 Mar 2020

Nu uita sa distribui articolul!

Articole similare