Dansul mirilor – 6 criterii de care sa tii cont

by

Lectura: 3 min

Cand vorbim despre dansul mirilor, merita sa iei in calcul anumite aspecte care duc la buna desfasurare a acestui moment din seara ta speciala. In cele ce urmeaza vom raspunde la cele mai frecvente intrebari legate de acest subiect.

1. Cand incepi cursurile pentru dansul mirilor?

Pentru ca totul sa mearga struna si sa ai timp suficient pentru repetitii, recomandam sa incepi pregatirile cu o luna sau chiar doua luni inainte de nunta. Astfel, vei avea timp sa lucrezi in mod relaxat, fara presiunea timpului.

Mai mult decat atat, vei putea sa schimbi pasii fara sa te temi ca nu veti retine coregrafia finala.

La fel ca in cazul celorlalti furnizori, comunicarea este cheia succesului.

Transmite instructorului daca pasii ti se par prea dificili, prea usori sau daca nu te reprezinta. Nimeni nu vrea sa para altfel fata de cum este in realitate, doar de dragul unui dans.

2. Cum ar trebui sa fie coregrafia?

Un prim sfat ar fi sa nu optezi pentru o coregrafie complexa, care sa vina in contradictie cu ceea ce poti realiza (din perspectiva capabilitatii fizice).

In acelasi timp, se recomanda sa nu pornesti de la ideea ca vei esua sau ca vei uita coregrafia din cauza emotiilor coplesitoare. Gandeste pozitiv si ai incredere in tine si perechea ta ca totul va iesi perfect.

Pentru dansul mirilor, este extrem de important ca intregul moment sa fie personalizat, astfel incat sa va reprezinte in totalitate pe amandoi si sa va simtiti bine in tot acest timp.

Lectiile de dans ar trebui sa reprezinte momentele voastre de relaxare, nu sa ajunga un factor de stres sau cearta.

3. Ce trebuie sa transmiti prin dans?

In general, pentru oricare stil si melodie ai opta, dansul inseamna mai mult decat sa retii si sa reproduci o succesiune de pasi pe o piesa.

Pentru un dans special, atentia este distribuita in mai multe directii: respectarea ordinii pasilor, pozitia corpului, relaxare, incredere in sine, atitudine specifica stilului de dans, sincronizare, muzicalitate si mai ales ZAMBET :).

Nu intra in panica! Aparent sunt multe criterii, insa este mai simplu decat pare sa tii cont de toate acestea. Totul este sa incepi repetitiile din timp si sa fii concentrat mereu .

4. Ce durata trebuie sa aiba melodia pe care dansezi?

Indiferent ca alegi un colaj cu mai multe stiluri sau o singura melodie, este indicat ca dansul sa nu fie mai lung de 3 minute. Motivul este ca o coregrafie lunga poate fi foarte solicitanta pentru voi atat la repetitii, cat si la nunta.

In plus, nu vrem ca invitatii sa se plictiseasca sau sa devina foarte nerabdatori sa va tina companie pe ringul de dans. Keep it simple.

5. Ce stil de dans poti alege?

Puteti opta pentru un dans clasic si in acelasi timp romantic – vals, tango sau rumba. Daca sunteti un cuplu mai indraznet, alegeti pentru dansul mirilor un colaj cu mai multe stiluri sau orice alt stil ritmat – salsa, bachata, jazz, bollywood (dans indian), rock’n roll, jive, cha-cha, etc.

Atat instructorul, internetul, cat si gusturile personale pot fi ghizi catre alegerea melodiei perfecte.

6. In ce moment al nuntii este bine sa dansezi?

Ideal ar fi sa dansati coregrafia dupa servirea aperitivului deoarece pana atunci vor ajunge majoritatea invitatilor. In plus, va incurajam sa mancati putin inainte de acel moment deoarece veti avea nevoie de energie :).

“Dance first. Think later. It’s the natural order.” – Samuel Beckett

Ca un ultim sfat, poti alege melodia in functie de tematica nuntii. In cazul in care nu stii ce tematica sa alegi sau ce este la moda, iata un articol relevant care te poate inspira: “De ce avem nevoie de o tematica pentru Nunta +5 idei”.

In speranta ca acest articol ti-a fost de folos, va dorim sa aveti spor la repetitii, incredere si multa dragoste!

P.S. Daca vrei sa te informezi si cu privire la distractia pentru nunta, iti oferim cateva surse de inspiratie aici -> Distractie la nunta – 7 metode care merita incercate.

Publicat in 31 Jan 2018 la 04:15:00 si actualizat in 9 Mar 2020

Categorie: Organizare Nunta

Nu uita sa distribui articolul!

Related Posts

You have Successfully Subscribed!